Tack för ATT just DU ÄR HÄR

Du missar väl inte
vår TÄVLING
längre ned på sidan?

Hej kära månadsgivare och nyhetsläsare!

Children Aid har nu deltagit på Pingströrelsens årliga sommarkonferens ”Nyhemsveckan” i Mullsjö som utställare. Det var ca. 60.000 besökare under 1,5 vecka enligt Näringslivschefen i Mullsjö vilket vi märkte i Lilla Stråkenhallen.
Vi är så tacksamma till er som valt att stötta arbetet med att lyfta flickor ur fattigdomen och in i en säkrare framtid genom egen försörjning och att hjälpa deras mödrar ut ur prostitution och in i eget företagande och försörjning.

Det kan tyckas vara ganska litet med 300 personer som får hjälp om man ser till de större organisationerna, men för de vi hjälper så spelar inte det någon som helst roll. För dom betyder denna hjälpen allt. Vi känner ju alla barnen och mödrarna väl, då vi har en kille som arbetar uteslutande med att hjälpa dessa varje dag.

Vi fick vara med i en radiointervju på plats och i Oktober skall vi få vara med i en timmes lång intervju om arbetet i Etiopien. Det blir så spännande att se vad det kan få ge lyssnaren och även barnen i Etiopien till slut.
Vi har nu efter Nyhemsveckan fått ett utökat team med 60% som stödjer arbetet ekonomiskt varje månad, vilket är en otrolig ökning och trygghet för flickorna i Etiopien. Vi kan nu se ljust på framtiden för flickorna då kostnaderna skjuter i höjden i Etiopien och så även för oss.

Vi är så tacksamma för detta och riktar ett STORT TACK till er alla som nya månadsgivare.
 Det är ovärderligt för flickorna och deras mödrar och vi hoppas och önskar att det verkligen går fram. Både nya och gamla givare är vi så tacksamma för. Utan er hade detta inte varit möjligt att genomföra.

 

SHG-Projektet en Succé
trots att anledningen var fruktansvärd!

En liten berättelse som vi fick höra för 4 år sedan och som är roten till varför vi startat ett SHG-projekt. (Self Help Groups)

Jag och min kära fru Elisabeth, satt hos en av mödrarna på hennes säng då hennes hem var ett litet rum med plats endast för sängen. Frågade henne vad hon arbetade med. Jag misstänkte ju vad hennes försörjning var, då hon svarade: 
Pleasure = Njutning.

 Jag frågade då om hon arbetade på gatan eller på ett så kallat Kaffehus, som ofta är ett förtäckt namn på en bordell?
Hon svarade då med det värsta svaret vi inte ens föreställt oss var en möjlighet. 
Hon sa att hon arbetade HÄR och tittade på den säng vi satt i.

Tankarna och paniken över detta svar tog fart, då jag var tvungen att fråga vart hennes barn sov då?
 Bredvid mig eller under sängen när männen blir för våldsamma svarade hon.
Hon ”arbetade” alltså med flera män per natt och barnen låg bredvid !!!
Vi pratar nu inte alls om kärlek, utan ren förnedring av ett köttstycke för mannens egen tillfredsställelse. Tänk dig vad som händer med barnen som ligger bredvid när detta pågår. Barnen kommer givetvis få en fel syn på hur man behandlar en kvinna.

Vi kunde inte bara säga ”Gud välsigne dig och lycka till”, och sedan lämna henne…
 Efter denna upplevelse föddes idén att starta ett SHG arbete som gör att kvinnorna, 
till i alla fall ”våra” barn får hjälp och utbildning att klara ett eget litet företag så de kan försörja sig själva. Till en försörjning utan att behöva förnedra sig i prostitutionens helvete.

Det tog två år att få ihop 250.000 kr för detta, men det arbetet har nu pågått i två år och nästan alla klarar sig bra på egen hand nu.

 

 

 

Vi önskar gärna kunna öka antalet kvinnor att kunna delta i ett SHG projekt som bidrar till att kunna utbilda sina döttrar utan behov av stöd.

Vid fler mödrar, främst prostituerade i behov av denna hjälp kan fler flickor få komma till skolan med vetskapen av att de får denna möjlighet på grund av egen försörjning – något som föder en självkänsla hos både mor och dotter.


Stöd gärna detta arbete.

Skulle du vilja stödja ett sådant arbete och det vi redan gör, så bli Skolfadder genom ett månatligt givande på minst 100:- vilket är den ringa kostnaden för en hel skolmånad.
Gå till vår hemsida på www.childrenaid.se och fyll ut det formulär som är där med en månatlig gåva så är du med och hjälper de mest utsatta flickorna och deras mödrar till ett värdigt liv.

TÄVLING
om en El-Scooter:
Freev EVS 212 El-Scooter

Vi kommer även att delta på Töcksmarksveckan den 7-9/7 på Kulturladan VARKE med en tävling om en El-Scooter som kan vinnas av en, om du blir månadsgivare på minst 100:-/mån i min. 12 månader och svarar rätt på 3 frågor.

Så, om du är i området, kom till VARKE den 8 – 9 Juli och skriv dig som månadsgivare och delta i tävlingen. Skulle du inte vinna, så har du ändå räddat en flicka från fattigdom och slummen samt hennes mamma från prostitution. Det blir då en Win-Win situation.

Läs igenom foldern så du inte svarar fel på de 3 frågorna !!!

Stort Tack för att du läst detta mail

Vill du hjälpa till ytterligare?

Du kan också kommentera våra inlägg på Facebook och Instagram och DELA våra inlägg så fler får se dem.
Detta gör att Facebook och Instagram anser att vår sida är värd att visas för fler.

Så enkelt går det också att stödja arbetet, så gör gärna det för att hjälpa arbetet ytterligare.
Har du vänner som du tror kan vara intresserade av detta mail så uppmana dem att bli prenumerant på mailet.

Önskar du komma i kontakt med oss så är det mycket enkelt.

Skicka oss ett mail:
benny@childrenaid.se

Eller ring på:
+46 (0)708-89 82 83

Önskar du skicka oss något så är adressen:
Children Aid
Östegård Kronrena
672 96 Töcksfors
Sverige

FÖLJ OSS PÅ SoMe