Hej kära månadsgivare och nyhetsläsare!

Uppdatering: 2024-02-08

 

Gåvan som räddar liv:

Children Aid har möjligheten att förmedla en present som förändrar liv. Det låter som stora ord, men det är faktiskt helt sant. Den flicka som får din “present” i form av ditt månadsgivande på 100:- eller mer, kommer få ett totalt förvandlat liv. Så är det och tills idag så har vi fått förmedla denna hjälp till 150 flickor vars liv är helt förvandlat till ett liv med hopp om en ljus framtid.

Dessa flickor har inte bara fått utbildning och därigenom en röst i sitt eget hem och lokala samhälle,
utan också sluppit genomlida 4 avgörande upplevelser i livet.
Barnäktenskap slipper de eftersom de går i skola.
Könsstympning slipper de pga att de och modern får kunskap.
Svält, eftersom att de kan försörja sig genom att modern får utbildning i eget företagande.
Barnarbete

Dessa är de händelser i en flickas liv som totalt förstör en ljus framtid,
men nu slipper dessa flickor genomleva detta, tack vare ditt stöd.

Från ett liv med stora utmaningar till ett liv i trygghet för hela familjen!

Mitt namn är Genete Bekele, och jag är stolt medlem i självhjälpsgruppen Bereket i Adama City.
Min resa har präglats av utmaningar, särskilt efter separationen från mina barns far när jag var gravid. Att uppfostra mitt första barn, Sifen, på egen hand var en tuff upplevelse, och hennes stöd från Children Aid-programmet spelade en avgörande roll för att övervinna dessa svårigheter.

Som en mor som en gång stod inför motgångarna att tillbringa sin ungdom i misär blev Children Aid-programmet en stråle av hopp. Genom deras hjälp fick mitt barn utbildning och medicinskt stöd. Detta stöd påverkade inte bara mitt barns liv positivt utan möjliggjorde också för mig att engagera mig i meningsfullt arbete. Att organisera en självhjälpsgrupp och delta i motivations- och självutvecklingsträningar ledde till en betydande psykologisk förändring.

I min nuvarande roll förvärvar jag råa livsmedelsmaterial och förbereder dem noggrant hemma, för att sedan distribuera dem till konsumenter, butiker och återförsäljare till rimliga priser. Dessutom genererar jag extra inkomst genom traditionell sömnad. Trots utmaningarna med höga kostnader för råmaterial och transport tar jag stolthet i att effektivt hantera mitt arbete.

Min dotter, Sifen Bekele, har varit en förmånstagare av Children Aid-programmet sedan 2009, började från andra klass och fortsätter nu som åttondeklassare. Genom att arbeta flitigt betalade jag framgångsrikt tillbaka lånet jag tog, och idag uppskattas mitt kapital till 20.000 ETB. (3 697 SEK)

Från att ha kämpat för att ge mina barn mat en gång om dagen har jag kommit långt. Nu kan jag ge tre måltider om dagen till mina barn och säkerställa deras välbefinnande. Jag är tacksam mot Children Aid-programmet för att ha gett oss denna livsförändrande möjlighet, och jag utvidgar mitt innerliga tack till gruppmedlemmarna som har stöttat mig och givit mig kraft att finna styrka i motgång.

Från ett liv i fruktansvärda
utmaningar, till ett liv med
Hopp om en ljus framtid!

Tsion Yirdachew är medlem i Children Aid-programmet sedan 2017, bor för närvarande i Boko Bureka kommun med sin mor, Woinshet H. Mariam, och yngre syster. Vid 18 års ålder är Tsion en engagerad niondeklassare vid Boko Bureka Secondary School. Woinshet och hennes mor, bär ansvaret för att uppfostra sina döttrar på egen hand och förlitar sig på inkomsten från sitt arbete på en kexfabrik. Tsion, som är den äldsta, stödjer aktivt sin mor hemma och spelar en avgörande roll för att upprätthålla hushållet.

Innan hon blev en del av Children Aid-programmet stod Tsion inför utbildningsmässiga utmaningar. I andra klass tvingades hon att sluta på grund av att moderns inkomst knappt täckte grundläggande behov som mat och hyra, än mindre skolmaterial och avgifter. Efter diskussioner mellan skolledningen, föräldrautskotten och Children Aid-programmet omfamnades Tsion av programmet 2017. Sedan dess har de fått omfattande stöd, inklusive skolavgifter, medicinska kostnader och olika former av hjälp.

Tack vare detta stöd har Tsion presterat bra akademiskt sedan tredje klass och säkrade förstaplatsen under det senaste läsåret bland sjundeklassare med en imponerande poäng på 97,5 P.

När hon uttrycker sin tacksamhet utvidgar Tsion sitt innerliga tack till Children Aid-programmet för att ha gett henne denna livsförändrande möjlighet. Hon erkänner också det ovärderliga stödet från projektets personal som spelade en avgörande roll i att förvandla hennes liv och ge henne styrkan att övervinna utmaningar.

Här kan du köpa en present
som förändrar och räddar liv.

Vore det inte toppen om man kunde köpa en present som faktiskt gav liv?
Gav hopp om en ljus framtid. Gav mat på bordet och kläder att ha på sig.

Låter kanske för otroligt för att vara sant, men faktum är att DET ÄR SANT.

Med dessa presenter så ger du faktiskt det till en flicka i Etiopien samtidigt som du kan ge det till en vän eller närstående.
Du ser priserna för det i vår gåvoshop. Klicka på bilden eller på knappen här under.

Nystart av vår YouTube-kanal på G under 2024.

Children Aid planerar att starta upp vår YouTube kanal på allvar. Vi överväger dock att ha den på Engelska för att nå hela världen med vårt budskap. Någon video kanske kommer på Svenska, men huvuddelen kommer vara på Svenska.

Du kan redan nu gå in och PRENUMERERA, för att ta del av det innehåll vi kommer att presentera på kanalen framöver.

Du kan bara klicka på bilden här till höger, så skall du komma till våran YouTube kanal.

Tryck sedan på PRENUMERERA och följ anvisningarna. Du måste dock ha ett YouTube-konto. Det är helt gratis och vet du inte hur du går till väga, så kan du se på denna video: https://www.youtube.com/watch?v=zfAMR1-Uj1w

För att lyckas på YouTube så bygger det även lite på hur många prenumeranter man lyckas få. Om du vill stödja arbetet och kanalen, så är detta ett enkelt och gratis sätt att göra det på. YouTube kommer då att anse våra videos som värdefulla och kommer då visa dem för fler.

 

 

Så om du känner du vill stödja oss och samtidigt få ett meddelande när vi lägger ut något, så ta dig gärna tiden till detta.

Vi är evigt tacksamma i så fall.  

Stort Tack för att du läst detta mail

Vill du hjälpa till ytterligare?

Du kan också kommentera våra inlägg på Facebook och Instagram samt DELA våra inlägg så fler får se dem.
Detta gör att Facebook och Instagram anser att vår sida är värd att visas för fler.

Så enkelt går det också att stödja arbetet, så gör gärna det för att hjälpa arbetet ytterligare.
Har du vänner som du tror kan vara intresserade av detta mail så uppmana dem att bli prenumerant på mailet här.

Önskar du komma i kontakt med oss så är det mycket enkelt.

Skicka oss ett mail:
benny@childrenaid.se

Eller ring på:
+46 (0)708-89 82 83

Önskar du skicka oss något så är adressen:
Children Aid
Östegård Kronrena
672 96 Töcksfors
Sverige

FÖLJ OSS PÅ SoMe